The Effect of Contact Angle on Dynamics of Dry Spots Spreading in a Horizontal Layer of Liquid at Local Heating / D. V. Zaitsev [et al.]

Уровень набора: (RuTPU)RU\TPU\network\4526, MATEC Web of ConferencesАльтернативный автор-лицо: Zaitsev, D. V., physicist, researcher of Tomsk Polytechnic University, candidate of physical and mathematical sciences, 1974-, Dmitry Valerievich;Kirichenko, D. P.;Orlik, E. V., specialist in the field of power engineering, research engineer at Tomsk Polytechnic University, 1980-, Evgeny Vladimirovich;Kabov, O. A., specialist in the field of thermal engineering, Professor of Tomsk Polytechnic University, doctor of physical and mathematical Sciences, 1956-, Oleg AleksandrovichКоллективный автор (вторичный): Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Энергетический институт (ЭНИН), Кафедра автоматизации теплоэнергетических процессов (АТП);Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Энергетический институт (ЭНИН), Кафедра теоретической и промышленной теплотехники (ТПТ)Язык: английский.Резюме или реферат: The effect of equilibrium contact angle on dynamics of dry spot spreading at disruption of a horizontal water layer heated locally from the substrate was studied using the high-speed Schlieren technique. Different methods of working surface processing were applied; this allowed variations of the equilibrium contact angle from 27±6° to 74±9° without a change in thermal properties of the system. It is found out that substrate wettability significantly affects the propagation velocity of dry spot and its final size. It is also found out that the velocity of contact line propagation is higher in the areas of substrate with a higher temperature..Примечания о наличии в документе библиографии/указателя: [References: 4 tit.].Тематика: электронный ресурс | труды учёных ТПУ | контактные углы | жидкости | локальный нагрев | тепловые свойства | тонкие слои | теплообмен | массообмен | жидкие пленки | испарения Ресурсы он-лайн:Щелкните здесь для доступа в онлайн | Щелкните здесь для доступа в онлайн
Тэги из этой библиотеки: Нет тэгов из этой библиотеки для этого заглавия. Авторизуйтесь, чтобы добавить теги.
Оценка
    Средний рейтинг: 0.0 (0 голосов)
Нет реальных экземпляров для этой записи

Title screen

[References: 4 tit.]

The effect of equilibrium contact angle on dynamics of dry spot spreading at disruption of a horizontal water layer heated locally from the substrate was studied using the high-speed Schlieren technique. Different methods of working surface processing were applied; this allowed variations of the equilibrium contact angle from 27±6° to 74±9° without a change in thermal properties of the system. It is found out that substrate wettability significantly affects the propagation velocity of dry spot and its final size. It is also found out that the velocity of contact line propagation is higher in the areas of substrate with a higher temperature.

Для данного заглавия нет комментариев.

оставить комментарий.