Biochemical oxidation of polyaromatic compounds by hydrocarbon-oxidizing bacteria in a liquid medium / D. A. Filatov [et al.]

Уровень набора: Petroleum Chemistry = 2006-Альтернативный автор-лицо: Filatov, D. A.;Elchaninova (El'chaninova), E. A., geologist, Associate Professor of Tomsk Polytechnic University, Candidate of chemical sciences, 1973-, Elena Aleksandrovna;Ovsyannikova, V. S.;Altunina, L. K., Lyubov KonstantinovnaКоллективный автор (вторичный): Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Институт природных ресурсов (ИПР), Кафедра геологии и разработки нефтяных месторождений (ГРНМ)Язык: английский.Резюме или реферат: The feasibility of biochemical oxidation of a mixture of polyaromatic hydrocarbons (PAHs) in the absence of other sources of carbon and energy by the community of hydrocarbon-oxidizing bacteria (HOB) of Pseudomonas stutzeri, Pseudomonas putida, Bacillus cereus, andArthrobacter globiformis species has been shown. The population of microorganisms has increased from 0.25 × 104 to 11 × 108 CFU/mL of medium during culturing, accompanied by an increase in their oxygenase activity. All the identified PAHs have undergone oxidation: the degree of degradation of biarenes, triarenes, tetraarenes, pentaarenes, and hexaarenes and their methylated homologues has varied from 11.3 to 100%..Примечания о наличии в документе библиографии/указателя: [References: 19 tit.].Аудитория: .Тематика: электронный ресурс | труды учёных ТПУ | полиароматические углеводороды Ресурсы он-лайн:Щелкните здесь для доступа в онлайн
Тэги из этой библиотеки: Нет тэгов из этой библиотеки для этого заглавия. Авторизуйтесь, чтобы добавить теги.
Оценка
    Средний рейтинг: 0.0 (0 голосов)
Нет реальных экземпляров для этой записи

Title screen

[References: 19 tit.]

The feasibility of biochemical oxidation of a mixture of polyaromatic hydrocarbons (PAHs) in the absence of other sources of carbon and energy by the community of hydrocarbon-oxidizing bacteria (HOB) of Pseudomonas stutzeri, Pseudomonas putida, Bacillus cereus, andArthrobacter globiformis species has been shown. The population of microorganisms has increased from 0.25 × 104 to 11 × 108 CFU/mL of medium during culturing, accompanied by an increase in their oxygenase activity. All the identified PAHs have undergone oxidation: the degree of degradation of biarenes, triarenes, tetraarenes, pentaarenes, and hexaarenes and their methylated homologues has varied from 11.3 to 100%.

Для данного заглавия нет комментариев.

оставить комментарий.