Alteration in elemental and functional composition of heated peat humic acids / N. V. Chukhareva, M. Sartakov, T. V. Korotchenko

Уровень набора: (RuTPU)RU\TPU\network\4526, MATEC Web of ConferencesОсновной Автор-лицо: Chukhareva, N. V., specialist in the field of oil and gas business, associate Professor, Tomsk Polytechnic University, candidate of chemical Sciences, 1967-, Natalia VyacheslavovnaАльтернативный автор-лицо: Sartakov, M., Mikhail;Korotchenko, T. V., Linguist, Associate Professor of Tomsk Polytechnic University, Candidate of philological science, 1982-, Tatiana ValerievnaКоллективный автор (вторичный): Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Институт природных ресурсов (ИПР), Кафедра транспорта и хранения нефти и газа (ТХНГ);Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Институт природных ресурсов (ИПР), Кафедра иностранных языков (ИЯПР)Язык: английский.Резюме или реферат: The article analyzes the effect of thermal modification of different-type peat on the alteration of elemental and functional composition of peat humic acids. Based on the data of IR-spectra and readings of electron paramagnetic resonance, structural alterations are identified. It is shown that the impact of peat characteristics on humic acids is preserved after thermal modification. It is revealed that the strongest alteration of humic acid composition and properties caused by peat heating are typical to humic acid samples extracted from the peat with low decomposition degree..Примечания о наличии в документе библиографии/указателя: [References: 14 tit.].Тематика: электронный ресурс | труды учёных ТПУ | элементный состав | функциональный состав | торф | гуминовые кислоты | ИК-спектры | парамагнитный резонанс | термическая обработка Ресурсы он-лайн:Щелкните здесь для доступа в онлайн | Щелкните здесь для доступа в онлайн
Тэги из этой библиотеки: Нет тэгов из этой библиотеки для этого заглавия. Авторизуйтесь, чтобы добавить теги.
Оценка
    Средний рейтинг: 0.0 (0 голосов)
Нет реальных экземпляров для этой записи

Title screen

[References: 14 tit.]

The article analyzes the effect of thermal modification of different-type peat on the alteration of elemental and functional composition of peat humic acids. Based on the data of IR-spectra and readings of electron paramagnetic resonance, structural alterations are identified. It is shown that the impact of peat characteristics on humic acids is preserved after thermal modification. It is revealed that the strongest alteration of humic acid composition and properties caused by peat heating are typical to humic acid samples extracted from the peat with low decomposition degree.

Для данного заглавия нет комментариев.

оставить комментарий.