Influence of surface roughness and porosity of inclusion in water droplet on heat transfer enhancement / A. G. Borisova, V. M. Gumerov, M. V. Piskunov

Уровень набора: (RuTPU)RU\TPU\network\4526, MATEC Web of ConferencesОсновной Автор-лицо: Borisova, A. G., Anastasiya GennadjevnaАльтернативный автор-лицо: Gumerov, V. M., Vladislav Mansurovich;Piskunov, M. V., specialist in the field of thermal engineering, engineer of Tomsk Polytechnic University, 1991-, Maksim VladimirovichКоллективный автор (вторичный): Национальный исследовательский Томский политехнический университет (ТПУ), Энергетический институт (ЭНИН), Кафедра автоматизации теплоэнергетических процессов (АТП)Язык: английский.Резюме или реферат: Using high-speed camera, the experiments were performed to research evaporation of 10 µl water droplets containing 2 mm solid inclusions in the shape of cube, when heated (up to 850 K) in combustion products of technical ethanol. Adding solid inclusions in water droplets allowed considerably decreasing (by 70%) their evaporation times. Also, the artificial irregularities (roughness and porosity) at the surfaces of solid inclusions were manufactured to increase heat transfer area. Such approach enabled to decrease evaporation times of heterogeneous liquid droplets in high-temperature gases by 40% (when comparing inclusions with artificial irregularities and smooth surface)..Примечания о наличии в документе библиографии/указателя: [References: 5 tit.].Тематика: электронный ресурс | труды учёных ТПУ | поверхности | пористость | вода | капли | теплопередача | водяные капли | испарение | твердые включения | теплообмен Ресурсы он-лайн:Щелкните здесь для доступа в онлайн
Тэги из этой библиотеки: Нет тэгов из этой библиотеки для этого заглавия. Авторизуйтесь, чтобы добавить теги.
Оценка
    Средний рейтинг: 0.0 (0 голосов)
Нет реальных экземпляров для этой записи

Title screen

[References: 5 tit.]

Using high-speed camera, the experiments were performed to research evaporation of 10 µl water droplets containing 2 mm solid inclusions in the shape of cube, when heated (up to 850 K) in combustion products of technical ethanol. Adding solid inclusions in water droplets allowed considerably decreasing (by 70%) their evaporation times. Also, the artificial irregularities (roughness and porosity) at the surfaces of solid inclusions were manufactured to increase heat transfer area. Such approach enabled to decrease evaporation times of heterogeneous liquid droplets in high-temperature gases by 40% (when comparing inclusions with artificial irregularities and smooth surface).

Для данного заглавия нет комментариев.

оставить комментарий.