Colorimetric determination of food colourants using solid phase extraction into polymethacrylate matrix / A. A. Dudkina [et al.]

Уровень набора: TalantaАльтернативный автор-лицо: Dudkina, A. A., Anna Aleksandrovna;Volgina, T. N., chemist, Associate Professor of Tomsk Polytechnic University, Candidate of chemical sciences, 1975-, Tatiana Nikolaevna;Saranchina, N. V., chemist, Associate Professor of Tomsk Polytechnic University, Candidate of chemical sciences, 1982-, Nadezhda Vasilievna;Gavrilenko, N. A., chemist, Associate Professor of Tomsk Polytechnic University, Candidate of chemical sciences, 1970-, Natalia Airatovna;Gavrilenko, M. A., Chemist, Associate Professor of Tomsk Polytechnic University, Candidate of chemical sciences, 1971-, Mikhail AlekseevichКоллективный автор (вторичный): Национальный исследовательский Томский политехнический университет, Инженерная школа природных ресурсов, Отделение химической инженерииЯзык: английский.Страна: .Резюме или реферат: This paper describes a simple colorimetric method for determination of Brilliant Blue, Sunset Yellow, Ponceau 4R and Tartrazine using transparent polymer optode. The method provided acceptable linear ranges 0.01-3.0 mg L−1 with correlation coefficients higher than 0.995 under the optimal conditions. Commercial beverages and juices containing different amounts of food dyes were analyzed and the results were compared to those obtained by HPLC..Аудитория: .Тематика: электронный ресурс | труды учёных ТПУ | food colourant | polymethacrylate matrix | colorimetric sensor | solid phase spectrophotometry | beverages | пищевые красители | полиметакрилатные матрицы | колометрические методы | твердофазная спектроскопия | напитки Ресурсы он-лайн:Щелкните здесь для доступа в онлайн
Тэги из этой библиотеки: Нет тэгов из этой библиотеки для этого заглавия. Авторизуйтесь, чтобы добавить теги.
Оценка
    Средний рейтинг: 0.0 (0 голосов)
Нет реальных экземпляров для этой записи

Title screen

This paper describes a simple colorimetric method for determination of Brilliant Blue, Sunset Yellow, Ponceau 4R and Tartrazine using transparent polymer optode. The method provided acceptable linear ranges 0.01-3.0 mg L−1 with correlation coefficients higher than 0.995 under the optimal conditions. Commercial beverages and juices containing different amounts of food dyes were analyzed and the results were compared to those obtained by HPLC.

Для данного заглавия нет комментариев.

оставить комментарий.